eetgeluk-universiteit_recepten_december-2020_rode-kool-appel

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 3 UUR

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de rode kool in vieren en verwijder de stronk, verwijder ook de buitenste bladeren. Snijd de rode kool in stukjes. Doe de ingrediënten in een ovenschaal/ovenbestendige stoofpan met deksel en verdeel de azijn en boter er overheen. Doe een deksel op de schaal of pan en zet het 3 uur in de oven. Verwijder de anijs en kardemompeulen voor serveren.

Serveer met gekookte aardappel en een gehaktballetje.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1 rode kool
  • 1 steranijs
  • 5 kardemompeulen
  • 2 uien, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 appels, geschild en in stukjes
  • 1 el rodewijnazijn
  • 40 gram roomboter

Print

Makkelijk bij het koken