EU-recepten_april-2020_knolselderij-pastinaaksoep

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Snijd de knolselderij en pastinaak in grove stukken. Fruit de knoflook en de ui (even snipperen) in je soeppan. Blus af met de kippenbouillon en doe de knolselderij erin. Breng aan de kook en laat zacht koken tot de knolselderij helemaal zacht is. Zet de staafmixer in de soep en pureer hem glad. Doe de kokosmelk erbij en roer dit goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper. Bak de spekreepjes uit. Schep de soep op en garneer met de spekreepjes of de gehakte noten.

Ingrediënten

VOOR 4-6 PERSONEN

  • 1 flinke knolselderij
  • 3 flinke pastinaken
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 2 liter kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gr spekreepjes of 100 gr gehakte noten
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken