de-gelukkige-eter_EU_recepten_april-2019_kippensoep

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Snijd de kippendij in blokjes en de champignons en prei fijn. Breng het water aan de kook. Voeg de kippendij toe, hang het kruidenbuiltje erin en laat 10 minuten koken. Voeg de groenten toe en laat nog eens 10 minuten koken. Breng de soep op smaak met peper en Himalaya-of Keltisch zeezout en wat Ao Nori. Serveer de soep met het roggebrood.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 125 gr kippendij
  • 75 gr champignons
  • 1 prei
  • Peterselie
  • 300 ml water
  • 1 kruidenbuiltje kippenbouillon
  • Peper
  • Himalaya-of Keltisch zeezout
  • 2 sneetjes roggebrood

Kippendij is wat vetter dan kipfilet en heeft daardoor veel meer smaak. Zeker voor het trekken van soep is kippendij dus veel lekkerder!

Print

Makkelijk bij het koken