EU_recepten_oktober-2019_kip-tajine

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Bereid de gierst volgens de instructies op de verpakking. Voeg tijdens het koken de rozijnen toe.

Verhit de kokosolie in een pan en bak hierin de kipfilet. Voeg de ui en knoflook toe aan de kipfilet. Stoom of kook de wortel gaar. Pureer de tomaten in een blender of met een staafmixer. Voeg de tomaten en courgette toe aan de kipfilet, voeg zo nodig een scheutje water toe. Bak dit ongeveer 10 minuten onder regelmatig roeren.

Voeg alle kruiden en de wortel toe en verhit het nog eventjes op hoog vuur. Serveer de gierst met de groenten en kipfilet in een tajine.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 150 g gierst*
  • 40 g rozijnen*
  • 2 el kokosolie of roomboter
  • 250 g kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g wortel, in plakjes
  • 3 tomaten
  • 1 courgette, in stukjes
  • Zout en peper naar smaak
  • ½ tl tijm
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl kurkuma
  • Snufje komijn
  • Snufje kruidnagel
  • Snufje kaneel

Print

Makkelijk bij het koken