eetgeluk-universiteit_recepten_november-2020_kikkererwt-pizza-tonijn

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Meng de ingrediënten voor de bodem, behalve de havermout, samen in een kom en voeg als laatste steeds een beetje water toe totdat je een mooi en stevig deeg hebt.

Vet een ronde bakvorm van 24 cm in en bekleed deze met het deeg. Het deeg is waarschijnlijk een beetje plakkerig; strijk het daarom met de vochtige achterkant van een lepel uit in het bakblik (lepel steeds even nat maken onder de kraan). Leg op de bodem van het deeg één of twee lepels havermout.

Maak dan de pizzasaus.

Bak de uiringen heel kort aan, leg deze op de pizza en verdeel een blikje tonijn eroverheen. Lekker met vers gemalen peper!

Zet het geheel ongeveer 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Tip: Met de bodem en de saus kun je alle pizzacombinaties maken die je maar wilt! Kies als garnering op de gebakken pizza voor een pluk rucola of snipper wat verse peterselie, oregano of basilicum eroverheen. Ook is het heerlijk om verse pesto te gebruiken.

Ingrediënten

VOOR 1 PIZZA

De bodem

  • 100 g havermeel
  • 100 g kikkererwtenmeel
  • Flinke scheut olijfolie
  • 1 hand fijngesneden verse keukenkruiden naar keuze
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • Water
  • 1 of 2 el havermout

De topping

Print

Makkelijk bij het koken