eetgeluk-universiteit_recepten_december-2020_kikkererwtpizza-geitenkaas

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle ingrediënten voor de boden, behalve de havermout, samen in een kom en voeg als laatste steeds een beetje water toe totdat je een mooi en stevig deeg hebt. Vet een ronde bakvorm van 24 cm in en bekleed deze met het deeg.

Het deeg is waarschijnlijk een beetje plakkerig; strijk het daarom met de vochtige achterkant van een lepel uit in het bakblik (lepel steeds even nat maken onder de kraan). Leg op de bodem van het deeg één of twee lepels havermout.

 Zet het geheel ongeveer 15 min. in de oven op 180 °C.

Maak intussen de pizzasaus klaar.

Haal de pizza uit de oven. Doe de pizzasaus erop en brokkel lekker veel geitenkaas en de zwarte olijven over de pizza.

Tip: je kunt met de bodem en de saus alle pizzacombinaties maken die je maar wilt! Kies nadat je pizza uit de oven komt als garnering op de gebakken pizza voor een pluk rucola of snipper wat verse peterselie, oregano of basilicum eroverheen. Ook is het heerlijk om verse pesto te gebruiken.

Ingrediënten

VOOR 1 PIZZA

Voor de bodem

  • 100 g havermeel
  • 100 g kikkererwtenmeel
  • Flinke scheut olijfolie
  • 1 hand fijngesneden verse keukenkruiden naar keuze
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • Water
  • 1 of 2 el havermout

Voor de topping

  • Pizzasaus of pomodori
  • Stuk geitenkaas fijngesneden in brokjes
  • Handje zwarte olijven

Print

Makkelijk bij het koken