EU-member_recepten_juli_zoete-aardappelsalade

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN OF 5 UUR - BEREIDING 10 MINUTEN

Stoof het rundvlees in een aantal uur gaar in water met wat Keltisch zeezout. Trek het vlees vervolgens in draadjes uit elkaar met twee vorken. Schil en kook de zoete aardappelen en kook de bloemkool. Pureer de bloemkool in de blender en meng dit met een stamper door de zoete aardappelen. Laat dit goed afkoelen en snijd intussen alle groenten die je in de salade wilt mengen (je kunt ook gerust extra groenten of andere groenten toevoegen, geen probleem). Kook de eieren hard en laat even afkoelen.

Meng alles door elkaar en voeg naar smaak de mosterd en mayonaise toe, evenals peper en zout.

Tip: huzarensalade smaakt het lekkerst als het een dag kan intrekken. Maak hem daarom een dag van tevoren en houd rekening met een iets langere bereidingstijd als je ervoor kiest om rundvlees toe te voegen.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • Twee grote zoete aardappelen gekookt en afgekoeld
  • Puree van 1 kleine bloemkool, afgekoeld
  • Van alles een flinke hand fijngesneden:
    o Zure augurkjes
    o Zure zilveruitjes
    o Rode paprika
    o Rode ui
    o Tomaat
    o Wortel
  • 3 eieren hardgekookt en fijngesneden
  • 200 gram rundvlees gekookt en in draadjes (alternatief is rauwe ham of bij uitzondering een keertje gekookte ham als je een kortere bereidingstijd wilt)
  • Peper en Keltisch zeezout naar smaak
  • 1 el. pittige mosterd
  • 3 el. Tons mayonaise

Print

Makkelijk bij het koken