EU-recepten-homemade-snickers

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN - BEREIDING 2 UUR

Dit recept is één van de favorieten hier in huis. Het is afkomstig uit het kookboek ´Voedzo´ van Sharon Numan.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de ovenschaal in en bekleed hem met bakpapier.

Meng in een kom de ingrediënten voor de bodem. Doe het mengsel in een bakvorm en druk goed aan. Zet 12-15 minuten in de oven en laat vervolgens volledig afkoelen. Zet het daarna nog even in de koelkast.

Smeer een paar eetlepels pindakaas op de afgekoelde bodem.

Pureer de ingrediënten voor de karamellaag en verdeel deze over de pindakaas op de koek. Smelt de chocolade en de boter samen in een pannetje, roer de room erdoor en verdeel dit mengsel over de karamellaag. Laat het in een uur tot twee uur hard worden in de koelkast en snijd in stukken of repen.

 

 

Ingrediënten

VOOR 1 KLEINE SCHAAL (12 STUKJES)

Voor de bodem

  • 125 gr volkoren speltmeel*
  • 40 gr kokosbloesemsuiker*
  • 60 gr gesmolten kokosolie

Voor de karamellaag

  • 200 gr medjouldadels* ontpit
  • 40 gr gesmolten kokosolie

Voor de chocoladelaag

  • 120 gr pure chocolade* 74% minimaal
  • 2 el roomboter of kokosolie
  • 4 el (plantaardige) room

Extra nodig

  • Kleine ovenschaal van 12x20 cm en bakpapier
  • Pot pindakaas zonder suiker

Print

Makkelijk bij het koken