Eetgeluk-membership_recepten_mei-2020_home-made-vanille-ijs

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 35 MINUTEN

Blend de kokosmelk, amandelmelk, dadels en vanillepoeder tot één geheel. Roer de gelatinepoeder of agar -agar door het kokende water en voeg dit toe aan de melk. Blend nog eventjes. Laat het mengsel geheel op koelkasttemperatuur komen. Doe het ijs in de ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant. Serveer direct of laat het nog even in de vriezer staan voor een harder vanille-ijs.

Ingrediënten

VOOR 750 ML IJS (ONG 4 PORTIES)

  • IJsmachine
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml amandelmelk
  • 10 Mmedjoul dadels * (of gedroogde, gewelde abrikozen als je het suikervrij wilt maken)
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 tl gelatinepoeder of agar- agar
  • 50 ml kokend heet water

Print

Makkelijk bij het koken