2019-01 Haverpannenkoekjes met avocadopesto en champignons

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN

Maak een deeg van het havermeel. Voeg steeds een beetje water toe totdat er een mooie lobbige massa ontstaat. Eventueel kun je er nog een hand vol geraspte courgette en/ of geraspte wortel aan toevoegen met een hand grof gehakte peterselie. Bak de pannenkoekjes in een beetje kokosvet in de koekenpan.

Maak in de blender de avocado pesto van de basilicum, avocado, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en een teentje knoflook.

Snijd de helft van de champignons en bak ze tot ze bruin worden.

Beleg de pannenkoekjes met een ruime laag pesto en doe de champignons eroverheen. Maak af met peper, zout en een beetje Belgische mayonaise naar smaak.

Ingrediënten

VOOR 1 PERSOON

Voor de pannenkoekjes

  • 50 gram havermeel
  • Optioneel: hand geraspte courgette of geraspte wortel met hand grof gehakte peterselie

Voor de pesto

  • Flinke bos basilicum
  • Halve avocado
  • Flinke el pijnboompitten
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • Teentje knoflook

Overig

  • 1 bakje champignons
  • Belgische mayonaise
  • Peper en zout naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken