EU_recepten_maart-2020_hamburger-zoete-aardappelfriet

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Meng het rundergehakt met een uitje, de peterselie, een half bouillonblokje, peper, zout, geraspte courgette, tomatenpuree en de fijngemalen crackers. Laat ongeveer 20 minuten staan in de koelkast zodat het kan opstijven. Maak vervolgens hamburgers van het gehakt en bak deze gaar.

Schil intussen de zoete aardappels en snij ze in frieten. Leg ze op bakpapier op een bakplaat en sprenkel er een beetje olie overheen. Bestrooi met peper en zout en plaats ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven of Airfryer op 180 graden (in de Airfryer heb je ongeveer 20 minuten nodig). Roer af en toe om.

Serveer met een frisse koolsalade die je maakt van de gesneden witte kool. Doe deze in een vergiet en giet er een waterkoker met gekookt water overheen zodat het wat zachter wordt. Wel de abrikozen 10 minuten in heet water en snijd ze in stukjes. Snijd ook de ananas in stukjes. Maak af met een dressing van het sap van 1 sinaasappel, 2 eetlepels balsamico azijn en 3 eetlepels olijfolie, peper en zout.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

Hamburgers

  • 600 gram rundergehakt
  • 1 uitje fijngesneden
  • 1 handvol verse peterselie fijngesneden
  • 1 half bouillonblokje
  • 1 geraspte courgette
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 6 roggevolkoren crackers fijngemalen
  • 2 grote zoete aardappels in frieten gesneden
  • Olie

Koolsalade

  • Belgische mayonaise
  • 1 halve witte kool gesneden
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 1 klein blikje ananas op eigen sap (of 2 schijven verse ananas)
  • 1 sinaasappel uitgeperst
  • 2 el balsamico azijn
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken