carola-van-bemmelen_eu_groentebrood-gerookte-kip

Bereiding

VOORBEREIDING 7 MINUTEN - BEREIDING 45-60 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rasp de courgette en de wortel en snijd de ui klein. Meng in de blender de roomkaas, eieren, kokosolie tot een romige massa en schep dit door de groenten. Voeg dan het amandelmeel en het kokosmeel toe en schep goed door. Voeg ook het lijnzaad toe en de sole.

Leg een vel bakpapier in de cakevorm. Schep het mengsel in de vorm en verdeel het met een lepel. Strooi het sesamzaad over het brood. Bak nu het brood af in de voorverwarmde oven in 45 tot 60 minuten. Je kunt controleren of het gaar is door een satéprikker in het brood te steken en als deze er droog uit komt is het gaar. Dreigt de bovenkant te donker te worden, maar is het brood nog niet gaar? Leg dan ook een vel bakpapier bovenop het brood.

Snijd twee plakken van het brood en beleg ze met gerookte kip. De rest van het brood kun je invriezen door er plakken van te snijden en er velletjes bakpapier tussen te leggen.

Ingrediënten

VOOR 1 BROOD

  • ½ courgette
  • 2 flinke wortels
  • 1 flinke ui
  • 4 eieren
  • 80 gr roomkaas of ricotta
  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • 200 gr amandelmeel
  • 1,5 el kokosmeel
  • 4 el lijnzaad
  • 2 el sole
  • 2 el sesamzaad
  • 100 gr gerookte kip* (Voor suikervrij: braad zelf kipfilet)

Print

Makkelijk bij het koken