EU-receptean-garnalencurry

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook of stoom de blokjes gaar in ongeveer 15 minuten.

Snijd intussen de ui in kleine stukjes. Hak de knoflook en gember fijn. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook en gember zacht. Voeg het water en de kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Voeg kurkuma, komijn, koriander, chilipeper, spinazie, sojasaus en citroensap toe. Wanneer dit één geheel is, voeg dan de zoete aardappelen toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

Bak intussen de garnalen in een klein beetje olijfolie samen met een teentje knoflook knapperig. Haal de pan met de curry van het vuur en meng de garnalen erdoor. Serveer warm.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 500 gr zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 3 el kokosolie of roomboter
  • 300 ml water
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl chilipeper
  • 400 gr verse of diepvriesspinazie
  • 3 tl zoute sojasaus
  • Sap van 1 citroen
  • 140 gr rauwe garnalen per persoon
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken