EU-member_recepten_februari-2020_garnalen-basilicumsoep-breed

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 10 MINUTEN

Verhit olie en boter in een pan en fruit daarin de ui en de tenen knoflook ongeveer 2-3 minuten. Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak de groenten (let op: laat ze niet verkleuren). Voeg vervolgens peterselie, basilicum en cayennepeper toe. Meng alles goed door elkaar en voeg dan de garnalen toe. Verwijder de knoflooktenen.

Bak de garnalen op hoog vuur in 2-3 minuten gaar. Voeg eventueel wat bouillon toe om aanbakken te voorkomen. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de crème fraiche door de soep, voeg peper en Keltisch zout toe naar smaak en serveer.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 2 el. olijfolie
  • 20 g. boter
  • 2 tenen knoflook, gepeld, heel
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 2 stengels bleekselderij in smalle reepjes
  • 3 kleine wortels in smalle reepjes
  • 1 el. fijngehakte peterselie
  • 1,5 el. fijngehakte verse basilicum
  • Snufje cayennepeper
  • 500 g. verse garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 3 el. crème fraiche
  • Peper en Keltisch zeezout naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken