eetgeluk-universiteit_recepten_september-2020_Monchou-hazelnoottaart

Bereiding

VOORBEREIDING 35 MINUTEN - BEREIDING 1 DAG

De bodem:
Meng alle ingrediënten door elkaar en druk deze in een ronde bakvorm die je vooraf hebt bekleed met bakpapier. Zet dit in de koeling.

De vulling:
Kook de abrikozen in een beetje water in ongeveer 15 min. tot een zachte massa. Pureer dit met de staafmixer en laat afkoelen. Klop vervolgens de slagroom en zet deze koel weg. Klop de Mon Chou met de bananen*, abrikozenmousse, sinaasappelsap, limoensap en de rasp tot een homogene, luchtige massa. Spatel de slagroom erdoor.

Verdeel dit mengsel over de bodem en laat ongeveer 8 uur opstijven.

Tip: maak deze taart 1 dag van tevoren en bekleed de hele bakvorm met bakpapier zodat je de taart er gemakkelijk uit kunt tillen.

Ingrediënten

VOOR 1 TAART

Je hebt nodig voor de bodem:

  • 200 g gehakte hazelnoten
  • 150 g gesmolten roomboter
  • 100 g fijngehakte dadels*
  • 100 g havervlokken

Je hebt nodig voor de vulling:

  • 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 250 ml slagroom, geklopt zonder suiker
  • 3 pakjes Mon Chou
  • 2 rijpe bananen*
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Sap van een halve limoen
  • Rasp van 1 sinaasappel (schil)
  • Rasp van 1 limoen (schil)

Print

Makkelijk bij het koken