de-gelukkige-eter_EU_recepten_april-2019_feestbrood

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 30-45 MINUTEN

Weeg de melen bij elkaar af in een kom. Zet de rozijnen in de week in een bakje warm water en snij de appel alvast in kleine stukjes.
Doe de amandelen, eieren, bananen, dadels, lijnzaad, gemberpoeder, vanille en roomboter in de blender en meng dit tot een romige, luchtige massa. Je kunt in plaats van amandelen ook amandelmeel gebruiken, dan weeg je 100 gram amandelmeel af bij de melen.
Doe het mengsel uit de blender nu bij de melen in de kom en mix dit even goed door elkaar. Voeg dan de rozijnen en de appel er ook bij. Als laatste doe je de citroensap en de bakingsoda erbij, meng dit goed door het beslag, het zorgt voor luchtigheid.
Schep het beslag in een grote ovenschaal waar je bakpapier in hebt gelegd, of in een cakevorm. Bak je feestbrood af op 200 graden (hete lucht) in 30-45 minuten. Het brood is gaar als je er een prikker in steekt en deze er droog uit komt.
Natuurlijk het allerlekkerst als het nog warm is met een klontje echte roomboter, mmmmm!

Ingrediënten

VOOR 1 BROOD

  • 75 gram havermout
  • 35 gram tapiocameel (verkrijgbaar bij de toko)
  • 65 gram kokosmeel
  • 75 gram boekweitmeel
  • 100 gram amandelen
  • 6 eieren
  • 135 gram roomboter (of helemaal zuivelvrij, kokosolie)
  • 8 dadels*
  • 2 bananen*
  • 125 gram rozijnen*
  • 1 appel in kleine stukjes
  • 3 el lijnzaad
  • 1 tl. Gemberpoeder
  • 1 tl. Vanille essence of vanille poeder
  • 1 ½ tl. Baking soda
  • Sap van een halve citroen

Print

Makkelijk bij het koken