EU-recepten_juni-2019_falafelballetjes

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

 Maak de kikkererwten goed droog (uit laten lekken en droogdeppen met een theedoek). Maal ze tot 'grof broodkruim' in een keukenmachine of met een staafmixer. Doe de gemalen erwten in een kom. Hak de knoflook, peterselie, de helft van de munt en de koriander zeer fijn en voeg dit toe aan de kikkererwten. Voeg ook de rest van de ingrediënten toe (de citroenschil rasp je). Breng op smaak met Himalaya-of Keltisch zeezout en peper en vorm er balletjes van die je een beetje plat drukt. Bak deze in de kokosolie in een wokpan.

Meng de yoghurt met de komkommer, de bieslook en de overgebleven munt in de blender tot een fris sausje. Serveer de balletjes met het yoghurtsausje en serveer met de wortel julienne (geraspte wortel).

Ingrediënten

VOOR 2 PERSONEN

  • 160 gr kikkererwten
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 6 el peterselie (vers gehakt of gedroogd)
  • 4 el verse muntblaadjes
  • 4 el verse koriander
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • De schil en het sap van 1 citroen
  • 2 el havermoutmeel of quinoameel
  • 400 gr wortel julienne (geraspte wortel, zelf snijden of kant en klaar)
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 3 plakjes komkommer
  • 3 el kokosolie

Print

Makkelijk bij het koken