eetgeluk-universiteit_recepten_oktober-2020_zoete-eimuffins

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de eieren met de bananen en de crème frâiche in de blender en blend tot een romige massa. Snijd de appels in kleine stukjes en breek de walnoten in kleinere stukjes. Doe ze in een kom en roer de kaneel erdoor. Vet een muffinvorm van 12 stuks in met boter en verdeel eerst het appel-notenkaneel mengsel over de bakjes.

Giet nu het eimengsel in de bakjes. Bak af in 20 minuten op 180 graden, maar let op, als de 20 minuten om zijn zet je de oven uit, maar laat je de muffins nog 20 minuten in de oven langzaam afkoelen. Anders zakken ze teveel in.

Ingrediënten

VOOR 12 STUKS

  • 8 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 1 el crème frâiche
  • 2 appels
  • Handje walnoten
  • 1 el kaneel

Print

Makkelijk bij het koken