EU_recepten_september_2019_cranberry-appelcider

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 10 MINUTEN

Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat het op zacht vuur ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en zeef de cider. Serveer warm.

Tip: de meeste cranberries bevatten suiker omdat ze anders te zuur zijn. Let dus goed op het cranberrysap dat je koopt of gebruik eventueel verse cranberries die je kookt om het sap te winnen.

Ingrediënten

VOOR  2 GLAZEN

  • 200 ml vers appelsap*
  • 300 ml water
  • 200 ml 100% cranberrysap*
  • Sap van 1 citroen
  • 1 kaneelstokje (of ½ tl kaneelpoeder)
  • 1 kruidnagel
  • ½ tl versgeraspte nootmuskaat

Print

Makkelijk bij het koken