eetgeluk-universiteit_recepten_cracker-gepocheerd-eitje-en-zalm_1100x400

Bereiding

VOORBEREIDING - MINUTEN - BEREIDING 10 MINUTEN

Breng een ruime pan water tegen de kook aan; het moet net niet helemaal koken, dus niet hard bubbelen. Draai dan met een lepel een draaikolk in het water. Breek een ei in het midden van de draaikolk. Laat het 3 minuten erin voor een zacht eitje en 5 minuten voor een hard eitje. Schep nu je eitje uit het water met een schuimspaan en laat het even uitlekken op een stukje keukenrol. Herhaal dit met het andere ei.

Snijd de lenteui in reepjes. Verdeel de sla over de crackers, doe daar de zalm overheen en de gepocheerde eitjes. Garneer met de lente ui.

Ingrediënten

VOOR 1 PERSOON

  • 2 crackers naar keuze
  • 2 eieren
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 stengel bosui
  • Handje rucola

Print

Makkelijk bij het koken