de-gelukkige-eter_EU_recepten_mei-2019_courgettesoep

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Snijd het uitje, de knoflook (en het pepertje) fijn. Snijd de courgette en de geschilde zoete aardappelen in stukken. Verwarm in een soeppan de kokosolie. Fruit hierin uitje, knoflook en pepertje. Voeg de courgette toe en bak deze een aantal minuten mee. Voeg de zoete aardappels, zwarte peper en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten koken.

Haal de pan van het vuur. Voeg de helft van de basilicum toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg aan het eind een scheut olijfolie extra vierge toe. De overige blaadjes basilicum kun je op de soep leggen als je deze in een kom hebt geschept. Neem als lunch 1 royale kom soep. De rest van de soep kun je, in porties, invriezen. Eet er twee crackers bij.

Ingrediënten

VOOR 4 ROYALE PORTIES

  • 600 gr courgette
  • 200 gr zoete aardappels
  • 750 ml (zelfgemaakte) groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Optioneel: 1 klein (gedroogd) rood pepertje
  • Versgemalen zwarte peper
  • Flinke hand verse basilicum
  • 2 el kokosolie
  • 2 volkoren crackers

Print

Makkelijk bij het koken