EU-member_recepten_februari-2020_courgette-taart-breed

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 60 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet een quichevorm in. Kneed alle ingrediënten voor de quiche in een kom. Verdeel het deeg over de bodem van de quichevorm (alleen de bodem, niet de randen). Zet het 15 minuten in de oven. Haal de bodem uit de oven en bouw de quiche verder.

Verdeel de courgette over de bodem. Klop in een kom de eieren los en voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel over de vulling. Verdeel de kaas over de quiche.

Zet de quiche 45 minuten in de oven en laat vervolgens goed afkoelen.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN (28 CM)

Bodem:

  • 160 gram amandelmeel
  • 80 gram roomboter
  • 1 ei
  • 40 gram havermout
  • Snuf zout

Vulling:

  • 3 eieren
  • 200 ml ongezoete room
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 courgettes in dunne plakjes
  • 100 gram verkruimelde fetakaas

Print

Makkelijk bij het koken