EU-recepten_april-2020_chocolade-kersencake

Bereiding

VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 60-70 MINUTEN

Verwarm de oven op 160 graden. Vet een cakeblik goed in. Klop de boter en kokosbloesemsuiker luchtig. Voeg de eieren toe en klop tot het weer luchtig is. Roer voorzichtig de amandelmeel, kokosmeel, wijnsteenbakpoeder, kokosmelk, vanillepoeder en het snufje zout erdoorheen. Schep als laatste de kersen en chocolade er doorheen. Doe het cakebeslag in de cakevorm en zet deze 60-75 minuten in de oven. Laat de cake volledig afkoelen. Garneer de cake door wat chocolade te smelten en deze over de cake te strooien, en bestrooi het amandelschaafsel er overheen. Snijd de cake in plakken.

Ingrediënten

VOOR 1 CAKE

  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram kokosbloesemsuiker *
  • 4 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 3 el kokosmeel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 4 el kokosmelk
  • 1 tl vanillepoeder, van een vanillestokje
  • 200 gram kersen, ontpit en gehalveerd
  • 200 gram pure chocolade, fijngehakt *
  • Snufje zout
  • Ter garnering: amandelschaafsel en wat extra chocolade

Print

Makkelijk bij het koken