eetgeluk-universiteit_recepten_september-2020_choco-kokoskoekjes

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Roer alle ingrediënten door elkaar. Maak van dit mengsel kleine hoopjes op het bakpapier; druk ze plat tot ½ - 1 cm dikte. Je kunt er zo’n 15 koekjes van vormen. Bak ze 20-25 min. maar laat ze niet te donker worden. Houd er rekening mee dat de koekjes na het bakken nog iets donkerder worden.

Extra: zodra de koekjes uit de oven komen, draai je ze om en leg je op elk koekje een stukje pure chocolade. Je kunt zelf kijken hoe dik je de chocoladelaag wilt hebben. Door de hitte smelt de chocolade en laat die zich gemakkelijk uitsmeren over de onderkant van het koekje. Laten afkoelen en... klaar, smullen maar!

TIP: je kunt de koekjes ook prima invriezen.

Ingrediënten

VOOR 15 KOEKJES

  • 150 g geraspte kokos
  • 50 ml volle yoghurt
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 3 eieren
  • 2 el kokosbloesemsuiker*
  • 1 tl vanillepoeder
  • Pure chocolade (72% of meer), in kleine stukjes gebroken*

Print

Makkelijk bij het koken