carola-van-bemmelen_eu_champignon-gehaktschotel

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 1-2 UUR

Verhit de olie in een stoofpan en rul het gehakt. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze op laag vuur nog 5 -10 minuten zacht. Bak de champignons nog even mee.

Voeg alle ingrediënten toe en laat het 1-2 uur stoven op zacht vuur, met deksel op de pan. Roer af en toe. Voeg vocht toe als het te droog lijkt te worden. Verwijder voor het serveren het laurierblaadje.

Serveren met: gekookte gierst en groene salade

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 2 el roomboter of kokosolie
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • 3 el crème fraiche
  • Sap van ½ citroen
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken