Eetgeluk-membership_recepten_mei-2020_tosti-zadenbroodjes

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Verwarm je oven voor op 200 graden

Doe alle zaden in de blender, maar voeg de psylliumvezels nog niet toe. Blend de zadenmix tot de zaden een beetje fijn zijn en doe ze dan in een kom. Doe de slagroom, het bakpoeder en het ei erbij en roer het goed door tot alles helemaal gemengd is.

Zet twee vuurvaste schaaltjes klaar. Roer als laatste de psylliumvezels door het beslag. Schep het beslag in twee kommetjes. Bak deze af in ongeveer 20 minuten in de oven.

Haal de broodjes uit de oven, snijd ze in plakken en bak er tosti’s van in een tosti apparaat.

Tip: je kunt deze broodjes ook maken met kokosmelk in plaats van slagroom. En probeer eens een tosti met pindakaas en plakjes banaan!

Ingrediënten

VOOR 2 BROODJES

  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el hennepzaad
  • 1 el sesamzaad
  • 2 tl psylliumvezels
  • ½ tl zout
  • 1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
  • 1 el slagroom
  • 2 eieren

Print

Makkelijk bij het koken