eetgeluk-universiteit_recepten_oktober-2020_snelle-zadencrackers

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe de helft van de zaden in een kom en maal de andere helft eerst even fijn in de blender. Doe dan het water erbij en meng dit even goed door elkaar. Laat dit zo’n 10 minuten staan.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid hierover het zadenmengsel uit. Leg er een vel bakpapier overheen en verdeel het tot een dunne laag met de bolle kant van een grote lepel. Haal het bovenste vel bakpapier er nu af en schuif de cracker de oven in.

Bak het in ongeveer 25 minuten af, haal het uit de oven en snijd direct met een pizzasnijder in gelijke stukken (dit lukt niet meer netjes als het eenmaal is afgekoeld)

Ingrediënten

VOOR 8 STUKS

  • 60 gr lijnzaad (gebroken)
  • 15 gr sesamzaad
  • 25 gr zonnebloempitten
  • 25 gr pompoenpitten
  • 90 ml lauw water
  • 1 tl Himalayazout
  • 1 vel bakpapier

Print

Makkelijk bij het koken