EU_recepten_november-2019_boerenkool-stamppot-bloemkool

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Maak de bloemkool schoon en schil de aardappelen. Doe ze bij elkaar in een pan en kook gaar in ongeveer 20 minuten.

Doe de boerenkool in een grote pan met voldoende water. Haal de rookworst uit de verpakking en leg deze op de boerenkool. Kook dit in ongeveer 20-25 minuten gaar.

Bak de spekjes uit in een koekenpan en zet apart. Kruid de speklappen met wat peper en zout en bak ze gaar in de koekenpan (je hebt geen boter nodig).

Giet de bloemkool, aardappelen en de boerenkool af en stamp alles door elkaar. Voeg 1-2 tl. mosterd toe naar smaak. Meng de spekblokjes erdoor en de creme fraiche. Breng op smaak met een beetje zout.

Serveer met de rookworst en speklappen.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1 zak boerenkool
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 normale aardappels*
  • 1 rookworst*
  • 4 speklapjes
  • 1/2 pakje gerookte spekblokjes
  • 2 el creme fraiche
  • Peper en zout naar smaak
  • Pittige mosterd

Print

Makkelijk bij het koken