eetgeluk-universiteit_recepten_november-2020_boerenkool-pastinaak

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Breng in een grote pan water aan de kook. Kook hierin de pastinaak, de boerenkool en de bouillonblokjes. Laat dit ongeveer 20 minuten koken op laag vuur met de deksel op de pan. Bak de kipfilets in wat olie aan alle kanten goudbruin.

Verhit in een koekenpan de olie. Bak de ui en knoflook zacht.

Stamp de pastinaak en meng de stamppot met de plantaardige melk, ui, knoflook, halfgedroogde tomaatjes, cayennepeper, mosterd en zout. Serveer de stamppot met de kipfilets.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1,2 kilo pastinaak, geschild en in stukjes
  • 500 g boerenkool, fijngesneden
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 4 kipfilets
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ tl cayennepeper
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • 1 el mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken