EU_recepten_maart-2020_boekweitpannenkoekjes-gerookte-zalm

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Maak eerst de haverpannenkoek. Doe de havermeel in een ruime kom en voeg steeds een beetje water toe, net zolang tot er een mooie lobbige massa ontstaat. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten voor de pannenkoek toe en roer goed door. Voeg eventueel nog wat extra water toe.

Doe vervolgens het kokosvet in een pan en bak daarin de pannenkoek (je kunt eventueel ook meerdere kleine pannenkoekjes maken).

Maak vervolgens een mayonaise van de avocado en de Belgische mayo. Smeer deze ruim op de pannenkoek en verdeel er snippers gerookte zalm overheen. Bestrooi met peper, zout en dille.

Ingrediënten

VOOR 1 PERSOON

Pannenkoek

  • 50 g boekweitmeel
  • Water op gevoel
  • 1 el koriander gesneden (een goed alternatief is peterselie)
  • Halve geraspte courgette
  • Flinke hand worteljuliënne
  • Kokosvet om te bakken

Vulling

  • 1/2 rijpe avocado
  • 1 el Belgische mayonaise
  • 125 g gerookte zalm
  • 1 el dille
  • Peper en zout naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken