eetgeluk-universiteit_recepten_bloemkoolstamppot-kikkererwten_1100x400

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Breng in een grote pan water aan de kook. Kook hierin de knolselderij. Laat dit ongeveer 15 minuten koken op laag vuur met de deksel op de pan. Stoom de bloemkool gaar in ongeveer 10 minuten. Bak de kabeljauwfilets in de olie aan beide kanten goudbruin. Verhit in een koekenpan wat olie. Bak de ui en knoflook zacht. Stamp de knolselderij en meng alle ingrediënten (behalve de filets) door elkaar. Serveer de stamppot met de kabeljauw.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1 knolselderij, geschild en in stukjes
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 el roomboter of kokosolie
  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 350 g gare kikkererwten
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken