EU_recepten_november-2019_bloemkoolkerriesoep

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Verhit de olie in de pan. Bak de ui zacht op middelhoog vuur. Voeg het water en de kokosmelk toe en breng het aan de kook. Voeg de bloemkool, kerrie en paprikapoeder toe en kook deze 10 minuten op laag vuur met het deksel op de pan. Pureer de soep en doe de soep terug in de pan. Breng op smaak met zout en peper

Tip: lekker met stukjes geitenkaas. Ben je veel onderweg, investeer dan in een goede thermoskan en neem de soep warm mee van huis. Tegen lunchtijd is je soep dan op een heerlijke eet of drink temperatuur!

.

Ingrediënten

VOOR 4 PORTIES

  • 1 ui, in stukjes
  • 2 el kokosolie of roomboter
  • 500 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder

Print

Makkelijk bij het koken