eetgeluk-universiteit_recepten_november-2020_blauwe-bessen-pecan-hangop

Bereiding

VOORBEREIDING 5 UUR - BEREIDING 5 MINUTEN

Neem een ruime kom. Zet hierin een groot vergiet (waar een liter yoghurt in past). Maak een theedoek vochtig, knijp deze helemaal uit en leg deze over het vergiet. Giet hier de yoghurt in. Zet het in de koelkast en laat het 5-8 uur staan. De tijd is een beetje variabel, afhankelijk van het soort yoghurt dat je gebruikt en hoe dik je de hangop wilt hebben. Schraap de hangop uit de theedoek en bewaar afgesloten.

Doe 1 portie hangop in een kommetje en doe daar de noten, blauwe bessen en lijnzaad bij.

Ingrediënten

VOOR 2-3 PORTIES

  • 1 liter yoghurt naar keuze
  • 50 gram pecannoten
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 el gebroken lijnzaad

Print

Makkelijk bij het koken