EU-recepten_juni-2019_avocadotaart

Bereiding

VOORBEREIDING 45 MINUTEN - BEREIDING 4-5 UUR

De taart is het lekkerste als je hem zo vers mogelijk eet. Houd rekening met een halve dag aan ´opstijf-tijd´.

De bodem

Week de dadels 5 minuten in heet water, giet af en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze met het amandelmeel, zout en kokosrasp in je keukenmachine en maal er een grof meel van. Doe dit in een schaal. Voeg de boter toe en kneed met je handen tot een plakkerig deeg. Bekleed de taartvorm met bakpapier en vorm een taartbodem. Laat dit in de koelkast ongeveer een half uurtje opstijven.

De vulling

Week de dadels 5 minuten in heet water. Giet af. Doe alle ingrediënten behalve het citroensap in je keukenmachine en draai tot een romige pudding. Voeg driekwart van het citroensap toe en draai opnieuw. Proef of je het laatste deel van het citroensap erbij wilt doen. Het mag wel fris, maar niet te zuur zijn. Vul de taartvorm met de vulling en zet de taart minimaal twee uur in de diepvries en daarna nog zeker een uur in de koelkast.

Bestrooi voor het serveren met rood fruit en de kokossnippers

 

Ingrediënten

VOOR 1 TAARTVORM VAN 22 CM DOORSNEE

Voor de bodem

  • 100 g medjouldadels ontpit*
  • 300 g amandelmeel
  • 3 el. zachte roomboter
  • Snufje zout
  • 80 g kokosrasp

Voor de vulling

  • Vruchtvlees van 5 avocado´s
  • 2-3 el honing (optioneel)*
  • 4 medjouldadels ontpit*
  • Fijngeraspte schil en sap van 2 citroenen
  • 40 gram gesmolten kokosolie

Wat rood fruit met kokossnippers voor de garnering

Print

Makkelijk bij het koken