carola-van-bemmelen_eu_australische-vla

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Maak eerst de granola

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje.

Meng alle overige ingrediënten voor de granola door elkaar in een kom. Roer de gesmolten kokosolie erdoor.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verdeel hierover de mix. Bak dit 15 minuten, schep na 7 minuten even om. Laat goed afkoelen voordat je de granola in een pot doet.

Maak de vla

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep vervolgens met een lepel het vruchtvlees uit de schil en doe het samen met de banaan in een blender. Pers het sap uit de citroen en doe dit erbij. Blend tot het een romig geheel is.

Doe de vla in een schaaltje en schep er twee eetlepels granola overheen. Garneer met de kokosrasp.

Ingrediënten

VOOR 1 PERSOON + 1 POT GRANOLA

Voor de granola

  • 200 gr havervlokken
  • 200 gr grof gehakte rauwe noten
  • 50 gr kokossnippers
  • 50 gr pompoenpitten
  • 1 el kokosolie
  • ½ tl kaneel

Voor de vla

  • 1 rijpe avocado
  • 1 banaan*
  • sap van een halve citroen
  • 2 el. kokosrasp

Print

Makkelijk bij het koken