eetgeluk-universiteit_recepten_appelflappen

Bereiding

VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Schil de appels, snijd ze in plakken en verwijder het midden (het klokhuis). Haal de appelschijven door de kaneel en citroensap heen. Laat dit even intrekken. Meng voor het beslag het volkoren speltmeel, de (plantaardige) melk, ei, honing en zout.

Verwarm de frituurpan voor op 190 graden. Haal de appelschijf door het beslag en bak het in de olie. Draai de schijf na ongeveer 3-4 minuten om, wanneer de onderkant goudbruin is. Bak beide kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten

VOOR 12-15 APPELFLAPPEN

  • 3 appels
  • 2 el kaneel
  • Sap van ½ citroen
  • 175 gram volkoren speltmeel
  • 175 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 2 el honing
  • Snufje zout

Print

Makkelijk bij het koken