eetgeluk-universiteit_recepten_september-2020_appel-kaneelcake

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 60 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.

Meng de stukjes appel door de kaneel. Meng het amandelmeel met de melk, eieren, honing, vanillepoeder, zout en worteljulienne tot een cakebeslag. Roer de roomboter erdoor. Spatel als laatste het wijnsteenbakpoeder en de blokjes appel door het beslag (vlak voordat je het in de oven zet). Doe het beslag in de beklede bakvorm en dek af met aluminiumfolie. Bak een halfuur op 180 °C en verwijder dan het folie. Bak vervolgens nog ongeveer een halfuur.

Ingrediënten

VOOR 1 CAKE

  • 170 g amandelmeel
  • 100 ml amandelmelk
  • 6 eieren
  • 3 appels geschild en in blokjes
  • 2 el kaneel
  • 2 el honing*
  • 2 tl vanillepoeder
  • 140 g worteljulienne (om het luchtiger te maken)
  • 90 g roomboter, gesmolten
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • Snufje zout

Print

Makkelijk bij het koken