Eetgeluk-membership_recepten_juni-2020_aardbeien-roomtaart

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN - BEREIDING 2 UUR

Maak eerst de bodem

Week de dadels 5 minuten in heet water en giet ze af. Doe ze samen met de boter in de blender en blend tot een romige massa. Doe het amandelmeel, kokosrasp en het zout in een mengkom en meng het door elkaar. Meng daarna botermengsel erdoor tot het een plakkerige massa is.

Neem een laag bakblik met kartelrand van ongeveer 24 cm doorsnede en leg er een vel bakpapier in. Doe vervolgens het mengsel voor de bodem in het bakblik en verspreid het over de bodem. Druk het aan met de bolle kant van een lepel. Als het mengsel erg plakt, maak dan de lepel af en toe even nat met wat warm water.

Zet de bodem minimaal 15 minuten in de koelkast om op te stijven.

Maak vervolgens de pudding

Week de dadels minimaal 5 minuten in heet water. Giet af en doe ze in de blender samen met de bananen. Roer intussen in een kom de mascarpone en de vloeibare slagroom door elkaar tot een romige dikke pudding. Meng daar vervolgens het bananen-dadelmengsel doorheen samen met het citroensap en de citroenrasp.

Stort de pudding op de bodem van de taart. Snijd vervolgens de aardbeien doormidden en leg deze op de taart. Zet de taart nog minimaal 2 uur in de koelkast om goed op te stijven.

 

 

 

Ingrediënten

VOOR 8 ROYALE PUNTEN

Voor de bodem

  • 100 gr. medjouldadels ontpit
  • 300 gr. amandelmeel
  • 3 el. zachte roomboter
  • Snufje zout
  • 80 gr. kokosrasp

Voor de pudding

  • 100 gr. medjouldadels ontpit
  • 500 gr. mascarpone
  • 250 ml. slagroom
  • sap van een halve citroen
  • 1 el. citroenrasp
  • 2 rijpe bananen

Voor de toplaag

  • 500 gram aardbeien

Print

Makkelijk bij het koken