EU-recepten_juni-2019_omelet-spinazie

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 10 MINUTEN

Snijd de spinazie in grove stukken. Snijd de prei en halveer de tomaatjes. Breek de eieren en giet in een kom. Voeg het paprikapoeder, peper en zout toe aan de eieren en mix door elkaar. Bak de prei in een koekenpan met een beetje kokosolie 3 minuten en voeg dit toe aan de eieren. Laat de spinazie nu 1 minuut slinken in de pan en voeg ook toe aan het eiermengsel, goed mengen. Breng op smaak met wat verse kruiden en voeg eventueel nog wat extra peper en paprikapoeder toe naar smaak.

Verhit opnieuw een beetje kokosolie in de koekenpan en giet het eimengsel voorzichtig in de pan op laag vuur. Laat het eimengsel 6 minuten bakken. Keer het ei en voeg de tomaatjes toe, bak het ei daarna nog 2 minuten aan deze zijde. Serveer met een dot alfalfa.

Ingrediënten

VOOR 1 PERSOON

  • 2 eieren
  • 75 gr verse spinazie
  • 25 gr prei
  • Handje trostomaatjes
  • Een flinke dot Alfalfa
  • Kokosolie
  • Snufje peper
  • Snufje paprikapoeder
  • Div. verse kruiden
  • Peper
  • Zout

Print

Makkelijk bij het koken