Ovenschotels – Zuurkoolschotel met spek en ananas

EU-member_recepten_februari-2020_zuurkoolschotel-ananas-breed

Bereiding

VOORBEREIDING 25 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de aardappelen en bloemkool samen in een pan gaar. Zet intussen ook de zuurkool op in een klein pannetje op laag vuur met een beetje water zodat het kan doorwarmen.

Bak de spekreepjes uit en snijd de ananasschijven in stukjes. Rasp eventueel een stukje geitenkaas.

Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp ze goed door elkaar. Eventueel kun je de helft van het mengsel in de blender pureren en weer door de stamppot werken voor een fijner resultaat. Meng de spekjes, zuurkool en ananas erdoor en schep alles in een ovenschaal.

Strooi de kaas erover en zet nog 30 minuten in de oven.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1 grote bloemkool
  • 500 gram aardappelen
  • 1 pakje zuurkool*
  • 1 blikje ananasschijven op sap
  • 300 gram zuurkoolspek in blokjes
  • Geraspte geitenkaas