Yoghurt – Zoete amandelhangop

EU_recepten_november-2019_zoete-amandel-hangop

Bereiding

VOORBEREIDING 5-8 UUR OF 5 MINUTEN
BEREIDING 5 MINUTEN

Je maakt een dag van tevoren de hangop:

Neem een ruime kom. Zet hierin een groot vergiet (waar een liter yoghurt in past). Maak een theedoek vochtig, knijp deze helemaal uit en leg deze over het vergiet. Giet hier de yoghurt in. Zet het in de koelkast en laat het 5-8 uur staan. De tijd is een beetje variabel, afhankelijk van het soort yoghurt dat je gebruikt en hoe dik je de hangop wilt hebben. Schraap de hangop uit de theedoek en bewaar afgesloten.

Mocht je dit allemaal teveel gedoe vinden, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om kant en klare hangop te gebruiken. Let er in dat geval even op dat er geen suikers aan toegevoegd zijn.

Doe 5 eetlepels hangop in een schaaltje en voeg de overige ingrediënten toe. Laat 5 minuten staan en eet dan op.

Ingrediënten

VOOR 1 PERSOON

  • 5 volle eetlepels hangop of geitenyoghurt/schapenyoghurt
  • 50 gram gebrande amandelen
  • ½ banaan in stukjes*
  • 1 el chiazaad

Voor 2 schaaltjes hangop

  • 1 liter yoghurt naar keuze