Brood – Zoete aardappelkruidcake

EU_recepten_oktober-2019_zoete-aardappel-kruidcake

Bereiding

VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een rechthoekige vorm of ovenschaal van 20 cm x 30 cm in en bekleed deze met bakpapier.

Meng het meel met de bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en kokosbloesemsuiker. Roer de zoete aardappel en rozijnen erdoorheen.

Smelt de roomboter of kokosolie. Haal de pan van het vuur en laat het eventjes afkoelen. Kluts de eieren en het sinaasappelsap erdoor. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten tot een mooi beslag.

Doe het beslag in de bakvorm en zet het 30 minuten in de oven. Laat de cake goed afkoelen.

Maak de topping.

Meng de roomkaas met de sinaasappelrasp en honing. Verdeel het over de cake en laat het eventjes opstijven in de koelkast. Snijd de cake in stukken en serveer.

Ingrediënten

Voor de cake

  • 300 g volkoren speltmeel*
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl versgeraspte nootmuskaat
  • Snufje kruidnagelpoeder
  • 100 g kokosbloesemsuiker*
  • 175 g zoete aardappel, fijngeraspt
  • 200 g rozijnen*
  • 125 g roomboter of kokosolie
  • 2 eieren
  • Sap van 1 sinaasappel

Voor de topping:

  • 200 g roomkaas
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 2 el rauwe honing of rijststroop*

VOOR 16 STUKKEN