Brood – Wentelteefjes met avocado chocopasta

EU-recepten_april-2020_wentelteefjes-avocado-chocolade

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 10 MINUTEN

Klop het ei met de kokosmelk, de vanille en de kaneel los in een diep bord. Leg een voor een de sneetjes brood in het mengsel tot het goed volgezogen is. Leg ze op een stapeltje.

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan en bak de sneetjes brood rondom bruin. Doe de dadel in een kommetje, samen met de avocado en het cacaopoeder en zet de staafmixer erop. Mix tot het een glad geheel is. Bestrijk de wentelteefjes met deze choco-avocado.

Ingrediënten

VOOR 4 STUKS

  • 1 ei
  • 100 ml kokosmelk
  • 4 sneetjes Yam desem glutenvrij of volkoren spelt desem brood*
  • 1 el kaneel
  • 4 druppels vanille-essence
  • 2 el roomboter of kokosolie
  • 1/2 avocado
  • 1 Medjool dadel*
  • 1 tl rauwe cacao poeder