Vleesgerechten – Varkenshaas met spinazie en broccolirijst

de-gelukkige-eter_EU_recepten_april-2019_varkenshaas-met-spinazie-en-quinoa

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 10 MINUTEN

Kook de quinoa volgens de verpakking. Snijd de varkenshaas in stukjes. Snipper de ui, snijd de oesterzwammen en courgette in stukjes. Bak in een wok de varkenshaas samen met de knoflook, het sjalotje en de oesterzwammen op hoog vuur. Doe de stukjes courgette bij het mengsel. Voeg kurkuma, peper, zout en paprikapoeder toe. Voeg als laatste de spinazie toe aan het mengsel en wok het even kort mee. Doe de quinoa op een bord en doe het mengsel eroverheen. Voeg naar smaak pijnboompitten of (ongezouten) pistache noten toe.

Ingrediënten

VOOR 1 PERSOON

  • 250 gr varkenshaas
  • 100 gr bereide quinoa
  • 200 gr spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 doosje oesterzwammen of champignons
  • 150 gr courgette
  • 1 – 2 teentjes knoflook
  • Peper
  • Zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl Kurkuma
  • 50 gr pijnboompitten/ pistache noten