Pasta – Speltpasta met spinaziesaus

EU-member_recepten_februari-2020_speltpasta-spinaziesaus-breed

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 10 MINUTEN

Zet een pan water op voor de pasta. Bak de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de prei en de courgette toe.

Doe dan ook de blokjes spinazie daarbij en als ze ontdooid zijn roer je er de room doorheen. Breng op smaak met zout, wat Italiaanse kruiden en peper. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes en laat ze heel even in de saus opwarmen.

Kook intussen de pasta gaar, giet af en spoel even af met koud water.

Ook heel lekker met een gekookt eitje en eventueel kun je ook wat zachte geitenkaas door de saus roeren. Of wok er eens een paar cocktailgarnalen doorheen.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1 grote ui of 1 bosje bosui
  • 1 teen knoflook
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1,5 pak biologische diepvriesspinazie
  • 1 pakje amandelroom
  • 2 stukken gerookte kipfilet naar smaak
  • Keltisch zeezout en peper
  • Italiaanse kruiden
  • Speltpasta of pompoenpasta