Pasta – Spaghetti Bolognese

EU-member_recepten_augustus_spaghetti-bolognese

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Smelt de boter in een ruime koekenpan. Bak hierin de ui en knoflook zacht. Voeg het gehakt toe en laat dit even goed rul aanbakken. Voeg dan de wortel en de bleekselderij toe. Bak tot deze zacht zijn.

Voeg de overige ingrediënten toe en laat het zachtjes sudderen tot alles zacht is. Serveer de saus met de pasta en een groene salade.

Ingrediënten

VOOR 2 PERSONEN

  • 250 gram speltpasta* of boekweitpasta* eventueel kun je ook linzenpasta nemen
  • 1 ui in stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Roomboter of kokosolie om in te bakken
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 gram rundergehakt
  • 200 gram wortel, in hele kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 400 gram passata (gehakte tomaten uit blik)
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 el tomatenpuree