Eieren – Shaksuka

EU-member_recepten_februari-2020_shaksuka-breed

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Verhit een normale koekenpan op het vuur met wat olie. Voeg de ui toe en fruit deze tot hij zacht is. Doe dan de knoflook erbij en bak deze mee. Voeg vervolgens de paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten tot alles zacht is.

Roer de tomaten en de komijn, paprikapoeder en citroensap erdoor en laat even sudderen tot het geheel wat dikker wordt.

Maak 4 kuiltjes in het mengsel en breek in ieder kuiltje een ei. Leg het deksel op de pan en laat heel zachtjes het ei gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

Strooi de peterselie eroverheen en serveer met een eetlepel yoghurt.

Tip: je kunt dit ook eten als een goed vullende ontbijt!

Ingrediënten

VOOR 2 PERSONEN

  • 1 kleine rode ui in stukjes
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 2 puntpaprika's fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Scheutje citroensap
  • 4 eieren
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 el Griekse yoghurt
  • Handje fijngesneden peterselie