Rijst – Saté nasi

EU_recepten_november-2019_sate-nasi

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Verhit olie in de pan en bak hierin de ui zacht. Voeg de garnalen toe en bak deze gaar. Voeg de groenten toe en bak deze kort mee.

Voeg de overige ingrediënten toe (behalve de eieren), inclusief de sojasaus (tip: voeg steeds een klein beetje toe naar smaak, niet in één keer alles), tomatenpuree en citroensap.

Bak het nog ongeveer 10 minuten op laag vuur en roer af en toe.

Bak de eieren apart en garneer met de nasi

Ingrediënten

VOOR 3-4 PERSONEN

  • 300 gram volkoren rijst* of bloemkoolrijst
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, in stukjes
  • 2 tl citroensap
  • 2 el tomatenpuree
  • Flinke scheut zoute sojasaus
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ei per persoon
  • 300 gram kleine garnalen
  • 600 gram prei in ringen
  • 2 paprika in stukjes
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 6 eetlepels pindakaas