Sambalboontjes met cashewnoten en banaan

eetgeluk-universiteit_recepten_december-2020_sambalboontjes-cashewnoten

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Maak de boontjes schoon en kook ze in ruim kokend water beetgaar. Verhit in de pan kokosvet en fruit daarin de knoflook en de ui. Voeg de boontjes toe samen met de sambal. Laat nog even bakken. Snijd de banaan in plakjes en laat deze kort meebakken. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en voeg deze als laatste toe.

Ingrediënten

VOOR 2 PERSONEN

  • 2 handen sperzieboontjes per persoon
  • 1 el kokosvet
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 uitje, fijngesneden
  • 2 tl sambal (toevoegen naar smaak!)
  • 1 (bak)banaan, in plakjes
  • 1 hand cashewnoten