Ovenschotels – Rode kool gehaktschotel

eetgeluk-universiteit_recepten_rode-kool-gehaktschotel_1100x400

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet de rode kool op met een klein beetje water en kook deze heel zacht tot het op temperatuur is.

Neem een ruime ovenschaal en vet deze in. Verwarm de 2 el boter in een pan en bak hierin op laag vuur de uienringen zacht. Voeg het gehakt toe en bak tot het goudbruin is. Leg het gehakt in de ovenschaal, gevolgd door de rode kool. Meng voor de kruimellaag het meel, de melk, boter, zout en peper tot een kruimelig deeg.

Verdeel dit over de rode kool en zet de ovenschotel 30 minuten in de oven. Serveer direct.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 2 el roomboter of kokosolie
  • 3 uien, in ringen
  • 400 g rundergehakt
  • 1 kilo rode kool zonder suiker (diepvries)
  • 225 gram havermeel
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 100 g roomboter, in blokjes
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken